home

April 2005

Vrijdag 1 April 2005

Vanmorgen is er iemand geweest voor de offerte voor het aangepaste bed van Maudi. Maudi hoefde hier niet bij te zijn en is dus lekker naar school geweest ze moet al zoveel thuis blijven voor al die passingen. Ik kon zelf kiezen welk bed maar daar was ik al over uit maar ik nu ook bepalen hoe groot/klein het bed moet worden. Omdat Maudi niet meer groeit hoeft ze niet een super groot bed omdat je dan een heel stuk niet gebruikt en je heb weer wat meer ruimte in de slaapkamer. Maudi krijgt nu een bed van 1.60 bij 90 en dan met een verstelbare bodem en in hoogte verstelbaar zodat ik hem omhoog kan doen als ik met haar bezig ben en mijn rug een keertje bespaart blijft en naar beneden als Maudi gaat slapen. kon ook de kleuren bepalen en zo de offerte wordt nu naar het ziekenfonds gestuurd en nu maar hopen dat deze het goedkeurt

Vandaag lag dan eindelijk die formulieren van de WVG op de deurmat. En ik moet hier dus invullen wat er aangepast moet worden ik heb hier dus helemaal niks aan ik wil weten of deze woning geschikt is of anders geschikt gemaakt kan worden. Dit systeem zit zo krom in elkaar. En het loopt allemaal verkeert en ik wil wel graag die woning hebben. Dus nu er maar even heen want van al die telefoontje wordt je ook niks wijzer. Dus de kinderen in de auto en eerst maar even naar het gemeente huis Sneek. Nou daar waren we snel weer weg want hij was dicht dus toen maar even naar de woningstichting want ik wil nu wel antwoord op mijn vele vragen. Nou daar aangekomen weten ze het nog niet en bij elke vraag loopt hij naar zijn collega ha hha i.p.v dat die collega er nu even bij komt wat hij naar vele vragen ook doet. en we mogen eindelijk de woning bekijken en dan kunnen we zien of het geschikt lijkt en wat er aangepast moet worden. Dus we zijn er even heen gegaan en het lijkt me wel wat maar er moet dan nog wel het een en ander aan aangepast worden.

Zaterdag 2 April 2005

Maudi heeft de afgelopen dag echt veel meer energie ze is weer heerlijk ouderwets druk ze klets je de oren van je kop en af en toe kruipt ze weer even want nog niet echt goed lukt en ze steeds valt maar goed ze wil wel en ze is nu gewoon weer vervelend met omkleden ze draait alle kanten op ha ha verder is ze met spelen ook erg druk met het gevolg dat ze regelmatig van de bank af valt en zo zou dit door het mooie weer komen of zal het toch door die voeding komen dat ze gewoon meer energie heeft.

Maandag 4 April 2005

Vanmorgen even naar het WVG geweest want van dat bellen wordt je ook niet veel wijs dus er maar even heen want het komt zo niet goed ik kan er gewoon niet van slapen. Nou hij heeft ons verhaal aangehoord en hij zou kijken wat hij zou kunnen doen. ik heb ook verteld dat de woning stichting er een nieuwe badkamer in doet omdat die andere die er nu in zit bejaard was en dat de tuin opgehoogd wordt. En omdat er ook in de douche ook enkele dingen zijn die aangepast moeten worden is het gewoon zonde dat het zo weer opnieuw moet. het WVG zei dat ik dan de woning stichting maar even moest bellen dat ze nog even moeten wachten met de tuin ophogen en de badkamer. verder gaat nu de WVG informatie opvragen bij het CIZ endit geeft dan een advies aan het WVG. het kan dus nog wel even duren hij zou er spoed op zetten maar goed af dat nou help?

Heb ook gelijk even de woningstichting gebeld en na tig keer doorverbonden te zijn en ook tig keer het verhaal verteld te hebben krijg ik iemand die er dan toch een beetje van af weet en die zie dat ze binnen kort de tuin gaan ophogen en de badkamer wordt ook zo een offerte voor gemaakt en hij wou niet wachten op de WVG. nou ja ik heb mij best gedaan en ik vind het allemaal wel best ze zetten er dus zo een nieuwe badkamer in die er over een tijdje weer uit moet hoe zo geld weg gooierij en met de tuin net zo.

woensdag 6 April 2005

Jeetje ik lijkt af en toe wel een telefoon centrale met al dat gebel overal achteraan waarom zouden ze het ook allemaal in een keertje goed doen. en waarom zou je makkelijk doen als het ook moeilijk kan?????

Vrijdag 8 April 2005

Vandaag ben ik even bij de huisarts geweest om te vragen of ze een brief willen schrijven voor een luier vergoeding bij sommige verzekeringen worden luiers vergoed vanaf 3 jaar ik had al gebeld met de ziekenfonds en het werd toen afgewezen maar ik probeer het nu toch ook nog een keer via de huisarts. aanstaande woensdag ligt er een brief klaar die ik naar het ziekenfonds kan sturen.

Maudi was ook even mee naar de huisarts want Maudi haar oogje wordt helemaal rood. Het is ontstokken maar omdat Maudi er geen last van heeft doet ze er ook niks aan want ze zou dan wel last hebben van het zalfje. het moet binnenkort over zijn.


Donderdag 14 April 2005

Vanmorgen is beppe naar de robbedoes geweest want Maudi kreeg een oogonderzoek en ik had om 9 uur een afspraak met het CIZ deze ging de woning bekijken voor de aanpassingen beneden ging het allemaal goed maar toen we naar boven gingen kwam hij een knelpunt tegen, de overloop deze was te smal. er was wel genoeg ruimte voor de traplift en zo maar als er dan nog een rolstoel naast moest staan en dan ook nog moest draaien wordt het allemaal wel erg krap en helemaal als er in de toekomt 2 rolstoelen staan. en verder waren de slaapkamers ruim zat maar de douche was ook iets aan de kleine kant deze was 4 vierkante meter en dit moet minimaal 8 wezen dus deze woning is niet geschikt dit is heel jammer. maar we zoeken verder.

Verder was bij Maudi alles goed haar ogen zijn gecontroleerd en deze waren goed ze kon goed zien en haar oogmotoriek komt volgens mij weer een beetje terug ze had alleen een neiging naar een lui oog maar dit wordt in de gaten gehouden. Vind het erg fijn dat Maudi alles nog goed kan zien.

Vrijdag 15 April 2005

Maudi was vanmorgen was vervelend en ik dacht dat ze gewoon met het verkeerde been het bed uitgestapt was maar om 8 uur begon ze over te geven op dit moment kwam ook net de taxi voorrijden dus die heb ik maar weer weggestuurd en gelijk Nijmegen gebeld Maudi moest nogmaals de medicijnen hebben zodat ze dit wel binnenkreeg en we moesten gewoon even afwachten maar als Maudi nogmaals moest overgeven dan moest ik ziekenhuis Sneek bellen en dan werd Maudi opgenomen. en dit gebeurde ook Maudi begon om 11 uur weer overgeven en ik heb toen Sneek gebeld we konden gelijk komen. Toen we in het ziekenhuis aankwamen stonden ze al op ons te wachten. We werden naar haar kamertje gebracht en ze werd onderzocht. Ze kreeg een neussonde ingebracht en er werd bloed geprikt om te kijken of ze spuugt omdat ze ontregeld is of gewoon een buikgriepje is. En om te voorkomen dat Maudi straks ontregelt zijn we nu in het ziekenhuis. Maudi voelde zich later weer een stukje beter dat overgeven heeft echt opgelucht en ze wilde wel een broodje eten en dit mocht ook gewoon ze mocht ook wel wat drinken maar daar had madam geen zin in maar dat doet ze thuis ook niet er zijn dagen dat Maudi maar 100ml drinkt dus het was niet vreemd dat ze geen drinken wou maar ze heeft lekker broodje gegeten (half broodje met hagels en een plakje kaas) en ze werd weer aangesloten op de sonde. toen ze klaar was met eten werd Maudi weer beroert en af en toe had ik het gevoel dat alles er weer uit kwam maar dit gebeurde gelukkig niet en even later ging het al weer wat beter. Chenna, Beppe en tante Miranda zijn even langs geweest en hebben en Maudi kreeg een mooie ballon en een knuffeltje. Chenna was ook erg blij om ons weer te zien. Om 5 uur is Tante Tamara en Caithline nog even langs geweest en Maudi kreeg weer een mooie ballon. Om half 6 kreeg Maudi haar eten(bami) en hier heeft ze ook goed van gegeten ook nu weer werd ze weer misselijk en is toen maar lekker naar bedje gegaan en om 6 uur sliep ze lekker. Om 7 uur kwamer ze weer met haar medicijnen maar Maudi heeft hier niks van gemerkt want dit ging door de sonde. (Dat is het enige voordeel voor haar van dat vervelende ding in haar neus)

Zaterdag 16 April 2005

Maudi heeft lekker geslapen en is maar weinig wakker geweest. Ik heb niet zo lekker geslapen maar dat doe ik nooit in het ziekenhuis allemaal geluid en huilende kinderen en dan komen ze ook nog een paar keer per nacht met een zaklampje de kamer in om te kijken hoe het met Maudi gaat. Maar goed het is weer voorbij. Maudi ws lekker vroeg wakker 6 uur en was erg vrolijk ze heeft nog niet overgeven dus ze mag als ik het zie zitten weer lekker naar huis. dus gelijk beppe opgebeld maar chenna lag net te slapen dus het werd iets later maar beppe heeft tante Tamara opgebeld en die komt ons ophalen. De neussonde is gelukkig weer verwijdert en de Natriumbicarbonaat is verhoogt van 5 ml naar 7 ml en ze moet over een tijdje weer even bloed prikken voor controle.

Zondag 17 April 2005

Maudi heeft vandaag niet zo lekker geslapen weer veel nachtmerries gehad komt door het ziekenhuis ze waren helemaal weg maar nu ze weer in het ziekenhuis is geweest zijn ze er weer erg vervelend voor haar verder gaat alles goed ze is wat rustiger dan normaal.

Maandag 18 April 2005

Vanmorgen belde de WVG Sneek dat er een woning is Sneek vrij komt die al aangepast is met een traplift en zo en of ik dan wel in Sneek wilde wonen i.p.v Sneek ik heb de straat even opgezocht en het is vlak bij het ziekenhuis en het is een netjes buurt. Ik heb gezegd dat ik wel belangstelling had en hij zou mijn telefoon nummer doorgeven aan de woning stichting die zou dan contact opnemen met mij in de na middag heeft de woningstichting gebeld en de woning was nogabeschikbaar en ik moest morgen even langs bij de woningstichting voor was gegevens.

Dinsdag 19 April 2005

Vanmorgen naar de woningstichting geweest en ik heb het telefoon nummer gekregen van de mensen die er nu nog wonen dus gelijk maar even gebeld en een afspraak gemaakt en we kunnen al vanavond om 8 uur langs komen. Mijn vader is even meegeweest voor het technische oog en het is een erg lekker woning in een netjes buurt de woning is erg netjes en het groter dan dat het aan de buitenkant lijkt de woonkamer is groot genoeg en de keuken kan er ook mee door de thuis is met een hok en is niet super groot maar je heb geen mensen achter je wonen en vrij uitzicht is ook wel lekker verder de hal is ook breed genoeg. op de trap is al een traplift en de overloop is ook breedgenoeg dan is er een grote slaapkamer die echt groot is dan een wat kleinere slaapkamer en 2 mini kamers waar dan een 1 pers bed in kan en dan is hij ook vol en dan de badkamer die is erg klein hij is erg smal hij is de helft van de badkamer in de woning in ijlst en deze is al afgekeurd omdat hij te klein is dus ik zie het somber.

Woensdag 20 April 2005

Vanmorgen even gebeld met de gemeente over hoe en wat en ze kunnen boven niet veranderen dus dan wordt het deze woning niet ik wil niet over een jaar weer moeten verhuizen. dus ook gelijk maar even de woningstichting en de bewoners gebeld dat de woning niet door gaat.

Het gaat al weer een stuk beter met Maudi ze heeft weer praatjes voor tien ze slaapt nog wel onrustig door haar nachtmerries en dit komt zeker weten door het ziekenhuisbezoek hopen dat het snel weer over gaat.

Verder is vanavond de fietskar geleverd. Hij is erg mooi en je kan dus weer alles verstellen en hij heeft alles goed uitgelegd en ook gelijk even vastgemaakt aan de fiets. Je kan de kar ook losmaken van de fiets en dan kan je hem gebruiken als buggy. Maudi ligt al lekker op bed dus die ziet hem morgen wel als ze uit school komt. Ik heb ook de prijs gezien van die fiets kan nou ik kan je wel zeggen dat ik erg blij ben dat ik hem vergoed krijg

Donderdag 21 April 2005

Maudi is vandaag weer naar de Robbedoes geweest en ze had hier ook wel zin in. In haar mapje stond ook dat ze het erg leuk heeft gehad ze heeft gefietst en op de grote bal en hier moest ze erg om lachen verder heeft de geverfd maar ze vonden haar nog wat stilletjes weinig praatjes.

Toen Maudi weer thuis was heeft ze 2 hapjes brood gegeten en 1 slokje drinken en toen heb ik haar die fietskar laten zien. Nou ze wou er gelijk in zitten en ze vond het erg leuk en wou er ook niet meer uit. We moesten nog even wachten met fietsen omdat Chenna nog op bedje lag maar Maudi wilde er niet uit. Nou dan maar even lekker blijven zitten. Toen Chenna uit bedje kwam en haar fles had gehad zijn we lekker gaan fietsen Chenna voorop en Maudi lekker in de kar. Nou dit vond ze geweldig ze benoemde alles wat ze zag en op de klinkers deed ze huhuhuhuuh was erg gezellig en ik vond het reuze mee vallen om met die kar te rijden ik had verwacht dat het zwaar zou fietsen maar dit was helemaal niet zo je moet wel even rekening mee houden dat je nu wat breder bent en dat je geen scherpe bochten kan nemen maar hij rijd erg soepel.

Vrijdag 22 April 2005

Maudi is vandaag weer lekker naar school geweest. Op de terug weg weer lekker geslapen in de taxi. Ze was niet echt lekker wakker geworden want ze was een beetje van slag af ze wilde van alles maar ook weer niet en niks was goed even een peuterpubbertijd momentje ha ha ha maar even later naar buiten toen was het goed. Maudi zag de fietskar staan en wilde er gelijk inzitten ze vind het leuk. Op school heeft ze het ook leuk gehad. Ze heeft lekker met het poppenhuis gespeeld ze hadden alles er uit gehaald en dan ging Maudi kiezen waar alles in huis mocht staan. ze heeft lekker gespeeld en geoefend ze heeft ook nog lekker geverfd met de vingers en na het eten zijn ze nog even naar buiten geweest gespeeld in de zandbak.

Maandag 25 April 2005

Maudi en Chenna waren weer lekker vroeg wakker (half 6) dus we konden lekker rustig aan doen voordat de taxi er is(8 uur) ze waren allebei erg vrolijk en zo vrolijk dat het aankleden 2 keer zo lang duurde. Maudi had wel weer zin in om naar de robbedoes te gaan. Om half 1 was Maudi weer lekker thuis ze had lekker geslapen in de taxi en was net als vrijdag helemaal van slag ik moest bij haar blijven maar mocht niet aan haar komen en moest dan weer weg ha ha ze wist zelf even niet wat ze moest. Even lekker naar buiten lopen in de zoefzoef. Maudi vind het leuk maar vind het erg vervelend dat de weg niet vlak is en dat ze dus steeds de verkeerde kant op gaat.

Ik heb even gebeld met welzorg want deze leveren de rolstoel van Maudi en ja hoor de rolstoel was eindelijk binnengekomen maar moest nu nog even door de werkplaats heen en dan werd het waarschijnlijk eind deze week begin volgende week dat Maudi hem heeft.

Oja dit heeeft Maudi op de robbedoes gedaan een klein stukje uit haar mapje. Bij logopedie een geluidenspel v.d dieren gedaan bij de geluiden waren foto's van de dieren en symbolen /pictogrammen. Verder heeft ze op de fiets een extra wijd rondje gedaan op de grote bal (maudi vind dit leuk) en zitten op de grote mat met de ballon overtikken met de handen en met een badminton racket en ze is aan het computeren geweest. Heeft dus weer een drukke dag achter de rug in haar mapje staat ook dat maudi vanmorgen erg vrolijk was maar dat ze eindvan de middag een beetje voor zich uit staart en volgens mij heeft ze ook nog geplakt aan haar handjes te zien ha ha

Dinsdag 26 April 2005

Vannacht heeft Maudi eindelijk weer eens lekker geslapen geen nachtmerries gehad dus dit is wel weer lekker het ziekenhuis bezoek was gelukkig niet zo lang en ze hebben niet veel vervelende dingen gedaan dus scheelt ook weer. Maudi was vanmorgen wel weer erg vroeg wakker om kwart over 5 zat ze al vrolijk poesje mauw te zingen heel lief maar het had van mij wel 2 uurtjes later gemogen en Chenna werd door het vrolijke gezang van Maudi ook wakker en ook deze was in een vrolijke bui en zat lekker met Maudi te praten da da en dan hoor bij Maudi weer da da en dan weer bij chenna da da da enz enz wel erg leuk om half 6 maar lekker naar beneden gegaan en toen de 2 dames lekker in hun pyjama op de bank zaten begonnen ze toch te lachen en ze stoken me kaar weer aan SUPER.

Welzorg heeft ook gebeld en ze komen vanmiddag de rolstoel al brengen doe man die hem komt brengen die woont ook in wommels en die heeft de vorige keer ook de fietskar gebracht na zijn werk en nu neemt hij de rolstoel mee van Maudi dus ik ben benieuwd en zodra ik het fototoestel weer terug heb maar ik er even foto's van zodat jullie hem ook kunnen zien.

Woensdag 27 April 2005