Augustus 2007


DividerCandle

1 augustus.  

 

Candle

2 augustus. Maudi is heeeeel erg moe en blijft overgeven ze wordt nu opgenomen in het ziekenhuis  en krijgt in eerste instantie een infuus om te proberen dat ze weer wat meer energie krijgt. ga nu naar het ziekenhuis. Kan op me telefoon wel mails bekijken en ik kan ook wel in het gastenboek komen maar kan niet zelf hier reageren dus de updates en veranderingen zullen in het gastenboek komen te staan

Vanmiddag in het ziekenhuis kreeg Maudi een hele grote kamer. Normaal ligt ze op de boxen maar omdat het vakantie was hadden ze dat gedeelte dicht. Er werd bloed geprikt  en infuus aangesloten de uitslag van het bloed was heel goed. Maudi heeft lekker op gang gereden op de fiets dit is voor haar heel knap ze had nu alleen wat steun in de rug maar ze bleef er heel goed op zitten en ze deed zelfs haar voetjes op de trappers en wilde mee fietsen maar deze gleden er steeds af  toen deed ze ze maar naar achteren zoals hier op de foto. Maudi lag helemaal alleen op een 3 persoons kamer dus een grote mat uit de box van speelkamer gehaald en daar heeft Maudi lekker opgespeeld lekker in een hoekje van de kamer allemaal kussens tegen de muur zo kon ze  lekker zitten. Aan de pm er auto's gevraagd omdat Maudi de laatste periode graag met autootjes speelde. Vanavond heeft ze nog gegeten en ze wilde ook wel maar helaas moest ze weer overgeven. Vanavond lekker vroeg op bedje heb haar nog heel veel  verhaaltjes voorgelezen van plop en ze is lekker rustig gaan slapen.


Candle

3 augustus. Vanacht was zoals alle nachten ze moest veel overgeven maar dit was heel normaal de laatste tijd. Om half 4 moest ze ook overgeven en nadat alles weer schoon was vroeg ze of ze op de gang mocht rijden op de gang ik zei dat het nog donker was en dat alle kindjes nog sliepen. Maudi is ook weer gaan slapen en om half 6 moest ze nog overgeven en ook toen is ze weer gaan slapen. maar om half 8 moest ze weer overgeven en toen ik haar omhoog trok ( dit deed ik altijd omdat Maudi dit zelf niet kan) Ik zag Chenna Maudi zag zo bleek en zag eruit zoals Chenna vlak voordat ze overleed. Heb Maudi uit bedje gehaald en heb de zuster geroepen en gezegd dat dit niet goed was en dat ze de arts moest bellen. dit heeft ze gelijk gedaan en er werd gelijk bloed geprikt. Heb me moeder gebeld en die heeft gelijk de rest allemaal gebeld. Me moeder kwam ook gelijk naar het ziekenhuis en met idee van ik zal janna wel gerust stellen maar toen ze niet veel later de kamer binnen kwam schrok ze ook zo en zie ''ik wil het niet zeggen'' nee zei ik ik weet het al ik zie chenna. Maudi kon me toen nog vasthouden en ze kon nog zitten op schoot ze heeft nog even bij me moeder op schoot gezeten. De arts kwam en ook de bloed uitslagen kwamen ook. Haar bloed was helemaal niet goed. Ze werd steeds slapper en ze heeft nog een zuurstofkapje voor maar het nog allemaal niet meer haar lichaampje was op. Ze is heel rustig bij mij op de arm zonder benauwdheid en pijn heel rustig naar chenna gegaan.

Mijn vader en me jongste zusje waren nog op tijd in het ziekenhuis. Mijn ander zusje moest uit Alphen aan de rijn komen en jan uit Zutphen die waren niet op tijd.  

Heb Maudi nog heel lang op de arm gehad en mijn moeder heeft samen met de p.m er Greetje nog allemaal hand  voet afdrukjes gemaakt. daarna heb ik Maudi gewassen en mooie kleertjes aangedaan. 

Alles ging zo rustig en zo anders dan bij Chenna Echt mijn complimenten voor het ziekenhuis Sneek verpleegkundigen en kinderartsen. Bij Chenna in BelgiŽ moest alles zo snel ja goed wij wisten ook niet beter ik had het gelukkig ook niet eerder meegemaakt maar nu merk je ook dat het anders kan. 

Heb Maudi de hele tijd vast gehad en ondertussen werd alles geregeld zoals de begravingondernemer en zo en ook het vervoer naar huis. Het was sinds kort weer toegestaan om met eigenvervoer naar huis te gaan. en de keuze was voor mij niet zo moeilijk met een lijkwagen of lekker bij mij op de arm bij me ouders achterin de auto. 

Ik heb haar op bedje gelegd en zo hebben we haar naar beneden gebracht bij de ambulance ingang (achter het ziekenhuis) daar stond mijn moeder ook al klaar met de auto. Heb haar weer lekker in mijn armen genomen en met haar in de auto gaan zitten we hadden 2 troostdekentjes gekregen van het ziekenhuis en die haar omgedaan. En zo zijn we naar huis gereden. Het was heel fijn dat ik nog lekker kon vasthouden. maar het was ook raar je kijkt naar buiten en de wereld draait gewoon door............

Thuis gekomen ben ik met Maudi op de bank gaan zitten en haar nog een hele tijd vastgehouden. We hebben toen ook Elsemiek (de grote vriendin van Maudi en tevens buurmeisje) geroepen ik had Maudi nog lekker op de arm en dat lijkt weer wat anders dan dat ze strak op bed zou liggen. Mijn vader heeft Maudi ook nog even vast gehouden en toen ik na een tijdje weer terug kreeg kwam ook de begrafenisondernemer. Hij vroeg of ik haar op bedje wilde leggen en dan dingen wilde doornemen of anders om en ik koos er voor om haar nog lekker vast te houden het kon nu nog. Halverwege het gesprek hebben we haar op bedje gelegd omdat ze toen wat stijf begon te worden dus ik heb haar echt tot het laatst vast gehouden. Daarna hebben we weer wat dingen doorgenomen en het gesprek duurde niet eens zo lang ik wist precies wat ik wilde en wat niet. Ja goed het was nog maar zo kort geleden dat ik een begrafenis moest regelen. 

Maudi lag lekker op haar eigen bedje op haar eigen kamertje beneden. en lag er bij zoals Maudi was. Maudi sliep altijd met de ogen en mond open en zo lag ze nu ook wilde ook niet dat ze die dicht deden want zo sliep Maudi nooit. 

Ik kon er heen wanneer ik dat wilde. Chenna lag al in haar kistje op haar bedje. chenna was met kist aangekomen uit BelgiŽ en daar hebben we chenna in gelaten maar het was steeds weer eng als je de kist weer open deed van hoe zal ze er uit zien. maar gelukkig bleef chenna mooi en het moeilijkste van alles was dat je de kist steeds weer dicht moest doen i.v.m de koeling.

wordt vervolg

    

 

 

Candle

 

8 augustus. Maudi is vandaag begraven naast Chenna
Candle

9 augustus.  

Candle
17 augustus. Maandag zijn we naar de steenhouwer geweest i.v.m het grafsteentje en voor een vlinder. we waren er vorige week ook al geweest maar toen was het nog bouwvak. Maandag hebben we een vlinder besteld en gisteravond belde hij al op dat het klaar was. Het is een vlinder met haar naam er op en geboorte/overlijdens datum. Die hebben we vanmorgen gelijk maar opgehaald en bij Maudi neergezet.

Candle

21 augustus. De bloemen waren nu echt slecht. al die regen de afgelopen dagen konden ze niet tegen. De bloemen weggehaald en nieuwe plantjes geplant anders is het zo kaal.

Candle

Op 12 oktober zouden wij met Maudi naar dora gaan in Zwolle. Wie o wie kan ik blij maken met die kaartjes het zijn 2 kaartjes op rij 2 stoel 17 en 18  en 1 kaartje op rij 22.  stuur maar een mail jannaritskes@hotmail.com

op rij 2 waren nog maar 2 plekjes vrij en Maudi zit toch op schoot maar je bent wel verplicht om daarvoor een kaartje te kopen vandaar die andere van rij 22.

Candle

29 augustus. Vrijdag het ontwerp van de steen van maudi gekregen maar er zijn nog wat dingetje wat aangepast moet worden dus vandaag even naar de steenhouwerij geweest en nu is alles goed vrijdag komt hij ook even naar de begraafplaats om alles op te meten en dan wordt de steen besteld.

 

Candle

31 augustus. Het is straks de bedoeling dat het allemaal 1 geheel wordt en het weggetje op de steen loopt straks door naar de andere steen. De afstand tussen de 2 dames moesten even opgemeten worden zodat de steenhouwerij weet hoe groot stuk ze moeten bestellen. Alles is nu rond en de steen wordt nu besteld. Dit duurt allemaal wel een tijdje dus nog alle tijd om na te denken over de tekst die er strakjes op komt te staan.  Maudi krijgt de andere helft van het hartje en daaruit het tijgertje zodat als je de stenen in elkaar zou schuiven je 1 groot hart hebt. onder de steen komt een betonen plaat net als bij chenna en nu gaan ze deze ook met elkaar verbinden zodat je niet de kans hebt dat er 1 steen verzakt als ze eventueel zouden verzakken verzakken ze allebei dus ze blijven even hoog.

Divider