Januari 2008


Divider
Allemaal nog de beste wensen voor 2008 en nogmaals bedankt voor alle steun die we in de afgelopen jaren mochten ontvangen.

 


Divider

 1 Januari

Divider

Vorig jaar hebben we een soort lampion gekregen van Yvonne de moeder van Elsemiek. Je kon hier een wens aan doen. We zouden het met oud en nieuw aansteken maar helaas was het zo mistig dat we besloten hadden we het vandaag te doen. We zijn aan de eind van de middag naar de begraafplaats gegaan. en hebben de lampion met wens aangestoken. Het was erg mooi. Vorige jaar hadden we een vuurpijl met een wens er in maar vind de lampion persoonlijk toch mooier en je kan er langer van genieten.
De lampion aanstekken

even wachten tot hij goed brand en naar boven begint te trekken

Elsemiek

Daar gaat hij

 
Divider

 

7 Januari

Divider

Vanmorgen even naar de steenhouwerij geweest om even bij de steen te kijken ze zouden hem helemaal uitgepakt hebben en neergezet hebben zodat we het goed konden zien. We hebben het over de tekst gehad en over de vlinders die er op komen en toen gingen we naar de steen. ik zag hem gelijk staan ja hij viel gelijk op tussen al die andere ''standaard'' stenen maar o wat schrok ik van de kleur. het was een totaal andere kleur dan de steen van chenna. De bedoeling was dat het de zelfde steen werd als chenna. De steen is ook besteld uit de zelfde steengroeve dit heeft allemaal nog vertraging opgelopen omdat deze een tijd onder water heeft gestaan en ze de steen er niet uit konden halen maar goed je moet er wat voor over hebben en dat wachten vonden we het wel waard. Ik wil dat de 2 steentje 1 geheel wordt. 

Bij het ontwerp hebben we rekening gehouden dat Maudi er naast zou komen liggen. helaas kwam Maudi er verder van chenna te liggen dan de bedoeling was en het ontwerp is een beetje aangepast door er een weggetje er tussen te plaatsen. We hebben voor Maudi de zelfde steen besteld als bij chenna en na een jaar krijg je natuurlijk kleurverschil je krijgt nooit de zelfde steen dus met een beetje kleur verschil had ik wel rekening gehouden maar zo veel niet, het lijkt wel een hele andere stenen. goh wat ben ik hiervan geschrokken en het zit me niet lekker. Het is het laatst stukje wat je voor ze kan doen en ik wil het gewoon goed en netjes De steen staat nu in de loods en dan is het altijd donkerder dan buiten dus zullen we samen met de steenhouwer de steen buiten vergelijken bij chenna haar steentje

 


Divider

 

Vandaag afgesproken met de steenhouwer op de begraafplaats en de 2 stenen vergeleken maar de steen is zo anders het lijkt wel een complete andere steen vind dit echt niet leuk. wil het zo graag netjes hebben en 1 geheel maar met deze steen wordt het dat niet oh wat kan je dan balen en gelukkig snapt de steenhouwer dit ook en ook hij schrok van het grote kleur verschil. De steenhouwer heeft ook foto's genomen en zal er druk over na denken hoe we dit probleem kunnen oplossen. ik hoop dat er een oplossing komt want ik kan hier gewoon niet van slapen maar denk dat het nu nog wel even duurt voordat de steen geplaatst word maar  beter nog even wachten dat het goed wordt zoals ik het wil dan snel geplaatst dan dat ik er straks spijt van heb.

 ik hou jullie op de hoogte


Divider

 

8 Januari

Divider

Vanmorgen belde de steenhouwer met goed nieuws hij had contact gehad met India waar de steen wegkomt en de steen van Maudi komt een stuk dieper uit de steengroeve dan die van chenna vandaag dat kleurverschil. het is uit een hele andere laag dan die van chenna. die steengroeve heeft die laag niet meer maar een stukje verder op is nog een steengroeve en die is nog niet zo diep en zit nog in de laag waar chenna haar steentje uit komt. dus dat lichte steen en niet dat donkere.  Hij heeft dus opnieuw een steen besteld maar om te verkomen dat er straks toch nog een groot kleur verschil is heeft hij gelijk 2 stenen besteld. 

Als straks de steen er is dan gaan we vergelijken als er een klein kleur verschil is dan maakt hij alleen de steen van Maudi is het kleur verschil nog te groot dan maakt hij voor chenna ook een nieuw steentje en neemt hij deze kosten op zich. Hij heeft de situatie uitgelegd en hopelijk zit er nu een beetje spoed achter maar dit is nog maar af te wachten maar de steenhouwer verwacht dat Maudi in mei haar steentje heeft. oh ik ben zo blij dat het toch allemaal goed komt en daar heb ik het wachten wel voor over. 

Chenna heeft ook een steen met haar foto er op en deze wilde we voor Maudi hebben en dit als de steen er was er op zetten maar goed nu duurt de steen nog wel even dus zetten we de foto er straks al op. Hij is besteld en bewerkt al en misschien is deze volgende week klaar.


Dit is die van chenna

 Divider

 


14 Januari

Divider

Vanmorgen even naar het tuin centrum geweest voor wat nieuwe plantjes. Bij Maudi en Chenna zijn ze niet zo mooi meer  maar we hadden nog geen nieuwe neergezet omdat de steen zou komen. maar omdat het nu nog wel even duurt wil ik het toch weer netjes hebben. Bij Maudi hadden we een hart gemaakt van een rand van viooltjes en opgevuld met andere plantjes en die binnenste plantjes waren niet mooi meer dus die weggegooid en nu hebben we dat hart opgevuld met die zelfde steentje die ook bij chenna liggen en daar komt straks het hartje met foto op te staan.

 


Divider

 

 

15 Januari

Divider

We hadden hem eigenlijk pas eind van de week verwacht maar de steenhouwer belde vanmorgen op dat de steen met foto er was. dus zijn we gelijk de auto in gestapt en hem opgehaald. We kregen ook een stukje/plaatje steen mee die we dan onder de steen kunnen zetten i.v.m het verzakken. Want het steentje weegt nog al wat en hij komt te staan op zand dus dat zakt zo maar weg. Het was vandaag nogal slecht weer dus gaan we hem morgen neerzetten.


 

Divider


22 Januari

Divider

Gisteren was het heel slecht weer, er is heel veel regen gevallen en gisteren zagen we het al een beetje maar vandaag was het echt heel duidelijk te zien in de bult zand waren allemaal scheuren het is zo verzakt je kon nu precies zien waar de grens loopt. de bult zand is echt een heel stuk kleiner geworden en is nu ook scheef. Als de regen weer een beetje weg is dan maken we alles weer recht maar dat heeft nu weinig zin. 

Vlak bij de begraaf plaats zagen we een rouwauto voorbij komen dus we dachten dat er een begrafenis was maar toen we om de hoek kwamen stond het helemaal vol met allemaal militairen. schrik en kijken en toen bleek het om een oefening te gaan dus even gevraagd of we er langs mochten. Die militairen waren aan het oefenen voor de begrafenis van morgen van de gesneuvelde korporaal Aldert Poortema. Bbbbrrrr lijkt me zo moeilijk voor die militairen om te moeten oefen voor de begravenis

 

Divider

 

23 Januari

Divider

Vanmorgen maar even vroeg naar de begraaf plaats geweest omdat het vanaf 11 uur tot 17 uur  allemaal wordt afgezet i.v.m de begrafenis van Aldert dus nog even voor de drukte er heen. Er kwam ook iemand van de begraaf plaats naar ons toe i.v.m die scheuren en of wij wilde dat het allemaal weer wat aangevuld wordt. ER waren heel veel graven met deze verschijnselen door de regen en daar vullen ze het gewoon bij maar wij komen bijna iedere dag dus kwam hij even overleggen over hoe en wat. Morgen vroeg om 10 uur zouden we weer op de begraafplaats komen en dan zouden wij alles even leeg halen en dan vullen hun het aan zo hoe wij het willen met zand of grond. 

 

Divider


24 Januari

Divider

Vanmorgen even alles leeg gehaald en alle knuffels in een tas gedaan. die gaan we even uitwassen want ze zijn weer erg vies. De bult van Maudi is aangevuld met zand en er tussen in is weer wat verhoogd met aarde. Het ziet er allemaal weer netjes uit. alles weer terug gezet behalve de knuffels want die gaan even een rondje wasmachine doen.

 


Divider

 


28 Januari

Divider

Het weer is weer een beetje rustig en de knuffels zijn weer uitgewassen dus die hebben we er ook weer neergezet. Tussen de 2 plekjes hebben we nu ook die zelfde steentje neergegooid zodat de beestjes niet meer zo vies worden en het toch een beetje een geheel vormt. verder hebben Maudi en Chenna weer hele mooie tekeningen gekregen die hebben we thuis even gelamineerd en ook bij ze neer gezet. Vera, Elena, Lianna bedankt voor jullie mooie tekeningen. Maar natuurlijk ook die anderen die wat bij de dames hebben neergezet  het is iedere keer weer een verassing als we langs komen en er is weer wat bij gekomen hi hi hi en dan zijn we weer nieuwsgierig wie dat heeft gedaan